FAQ

Veel gestelde vragen & antwoorden

Wij bieden deze games vanuit Roadgames aan omdat bij ons, net als bij zoveel andere ondernemers, het werk volledig op zn gat ligt. Omdat wij niet achterover hangend gaan zitten wachten tot de wereld weer in balans is en omdat beweging gezond is, slaan wij twee vliegen in één klap met deze Games.

Tot de wereld weer een beetje in balans is gekomen en alles back to normal is.

We beloven je maximaal één mail te sturen na het afsluiten van HomeOffice Escape om te vragen naar je ervaringen en evt andere games die wij ontwikkelen binnen Roadgames

Je locatie gegevens blijven op onze servers maximaal 30 minuten bewaard, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Er zijn twee manieren om mee te spelen. Je kunt de Roadgames downloaden in je appstore of gewoon spelen via je browser.

Download voor Apple iOS Download voor Android

Je hebt een iPhone of iPad met iOS 11 of hoger nodig.

Voor Android is dit versie 4.4 of hoger. Heb je een lagere versie dan zal de app niet te installeren zijn. Tijd om de telefoon van je partner, kids of beste vriend(in)*te lenen en een nieuwe te kopen als deze rare periode weer voorbij is.

Roadgames heeft zijn best gedaan de locaties zo strategisch mogelijk te plaatsen. Het kan echter gebeuren dat er een locatie op een plek ligt die niet (heel) gemakkelijk te bereiken is.

Hoewel we je enthousiasme om alle locaties vrij te spelen op prijs stellen, willen we je het volgende op het hart drukken:

 • Ga niet al te veel ingewikkelde toeren uithalen om ze toch weg te spelen en hou je te allen tijde aan de wet en geldende plaatselijke verordening.

 • Neem je daarnaast ook aan alle RIVM voorzorgsmaatregelen in acht en let altijd op je eigen veiligheid en die van anderen!

Dat kan kloppen. De locaties worden in een gebied rondom jouw locatie bij de eerste login ad random verspreid. Je kunt altijd op een nieuwe locatie opnieuw beginnen.

Zo vaak je wilt. Je kunt altijd opnieuw beginnen. Waarom zouden we je weerhouden om lekker naar buiten te gaan en een energieboost te krijgen.

Je kunt zo vaak je wilt opnieuw beginnen. Als je uitlogt (of de app opnieuw installeert) kun je een andere naam invullen (en hetzelfde e-mailadres) en dan kun je gewoon nog een keer opnieuw beginnen!

De foto's die je maakt in de game worden automatisch geplaatst op de Instagram account van Roadgames. Conform de privacy policy worden deze automatisch na 6 maanden vernietigd uit de database.

Helaas is het niet mogelijk om deze foto's, anders dan op instagram van Roadgames, te ontvangen.

Dan staat de oplossing vast in het lijstje hieronder. Zo nee, neem contact met ons op.

Het is mogelijk om met je iPhone, iPad of iPod Touch te schudden, hierdoor kun je de laatste handeling ongedaan maken of herstellen, denk hierbij aan het ongedaan maken van het verwijderen van een e-mailbericht.

Ook tijdens het typen van tekst kun je schudden om een verwijderde tekst terug te zetten of getypte tekst te verwijderen. Zo zijn er nog meerder mogelijkheden met deze functie, maar wanneer je dit niet wil is het vanaf iOS 9 mogelijk dit uit te schakelen. Handig wanneer het herstellen je iets te vaak overkomt dan je lief is.

Schudden om te herstellen uitschakelen in iOS

 • Open 'Instellingen'
 • Navigeer naar 'Algemeen'
 • Selecteer 'Toegankelijkheid'
 • Open hier de optie (bij Interactie) 'Herstel door schudden', zet deze optie vervolgens uit door de schakelaar naar links te vegen.

Je kan op elk moment van device 'switchen' door op een ander device de app te starten. Na het inloggen kun je je voor- en achternaam (of je gekozen nickname) invullen met de juiste PIN om verder te gaan waar je gebleven bent.

Het gebruik van de GPS-sensor in je device kan de batterij van je device sneller laten leeg gaan dat je wellicht gewend bent. Bij oudere devices is dit vaak een groter probleem dan bij de nieuwere generatie toestellen.

 • Maak gebruik van een mobiele powerbank om de telefoon bij te laden tijdens gebruik.

 • Mocht de telefoon toch leeg gaan: Je kan op elk moment verder gaan op een andere device

Helaas hebben sommige Apple iPhone producten problemen bij zeer koude of zeer warme omstandigheden. Wanneer je buiten gebruikt kan het door de kou of hitte komen dat het device plotsklaps uitvalt.

Mogelijke oplossingen (korte termijn):
 • Ga uit de kou en hang de telefoon aan een powerbank of lader om de batterij weer tot leven te brengen.

 • Gebruik een hoesje om de telefoon 'warm' te houden.

Lange termijn oplossingen:
 • Kalibreer de batterij opnieuw indien je niet het gevoel hebt dat het device (te) koud of warm is geworden. Meer informatie hierover vind je hier.

De app is afhankelijk van de locatie van je device, belangrijker nog de beschikbaarheid van GPS -signaal. GPS-signaal is praktisch over de hele wereld – buiten – beschikbaar. Binnen gebruikt de app je netwerkverbinding om een inschatting te maken van jouw locatie. Deze kan minder nauwkeurig zijn dan het GPS-signaal. Bij het opstarten vraagt de app om toestemming om je nauwkeurige locatie te gebruiken. Deze goedkeuring is noodzakelijk voor het goed functioneren van de app.

 • Als je Home Office Escape vanuit de browser speelt; installeer dan eens de app.

 • Start de standaard 'Maps' app op de mobiel; toont de locatie daar wel?

 • Zorg dat 'locatie gebruik' in de instellingen van je device aan staat en toegestaan is.

(Per ongeluk) geen toestemming gegeven aan de app / browser?
 • Start de app opnieuw op. Als je niet hebt aangegeven dat de app niet opnieuw toestemming mag vragen zal dit opnieuw gevraagd worden.

 • Geef via het 'instellingen' menu van het device toestemming aan de app om de nauwkeurige locatie van het device te gebruiken OF

 • Installeer de app / start de browser opnieuw en zorg dat je bij het opstarten van de app toestemming geeft voor het gebruik van de locatie van het device.

De app is afhankelijk van de locatie van je device, belangrijker nog de beschikbaarheid van GPS signaal. GPS-signaal is praktisch over de hele wereld – buiten – beschikbaar. Binnen gebruikt de app je netwerkverbinding om een inschatting te maken van jouw locatie. Deze kan minder nauwkeurig zijn dan het GPS-signaal. In de instellingen van je device kun je ook instellen dat alleen van GPS-gebruik gemaakt kan en mag worden. Op het moment dat je device verbinding maakt met de GPS-satellieten om de locatie bepaling te doen kan het zijn dat in het begin de locatie een klein beetje zwabbert. Als de zogenaamde 'GPS fix' beter wordt zal dit echter stabieler worden.